måndag, oktober 03, 2005

Kriget mellan konsonanter och vokaler

Det pågår ett krig. Orden sprutar som ur automatvapen. Kring tidskriften PS finns ett gäng romantiker och retrogardister, som gärna häcklar den konkreta och materialtillvända "språkmaterialistiska" poesi som skapas av, bland andra, Anna Hallberg. De senare håller till på tidskriften OEI.

Tillsammans bildar de båda kombattanternas gemensamma bokstäver ordet Poesi. Vilket visar att strider alltid delar upp världen i till synes oförenliga dikotomier, men sammantagna blir stridsropen den helhet om vilket man strider. En bättre, postmodern upplösning av de tudelat motställda motsättningarna kan man knappast tänka sig.

Boel Schenlaer kontra Jonas (J) Magnusson - eller PS kontra OEI.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Som redaktör för den nya poesitidskriften Post Scriptum (med förkortningen PS) vill jag betona att jag inte deltar i något krig mellan konsonanter och vokaler. Inte heller delar jag Jan Magnussons uppfattning om att det kring PS finns "ett gäng romantiker och retrogardister". De över 90 medverkande i poesitidskriften Post Scriptum är poeter, skribenter och författare av skiftande slag. Post Scriptum ägnar sig åt att publicera poeter från samtliga samhällsklasser och med olika åldrar. Världslitteraturen ligger oss också varmt om hjärtat. Läs gärna mer på www.postscriptum.se

9:09 em  

Skicka en kommentar

<< Home