torsdag, november 06, 2008

Nya kursfall


Lika snabbt som Barack Obama utser sitt nya kabinett,. som skall styra USA fyra år framöver, lika snabbt faller världens börser. Det finns inget i den nuvarande situationen som kan styra upp ekonomin och göra börsplacerare glada.

Obama har lovat att höja skatterna - negativt för börsmäklare. Obama har lovat att höja tullarna - inget som kommer att få den amerikanska ekonomin att ta glädjeskutt. Det blir inte lättare att sälja USAs varor utomlands för att det blir svårare för andra länder att sälja sina varar i USA. Obama har lovat att dra tillbaka trupperna i Irak, men tillbakadragandet kommer att gå långsamt och kostnaderna för kriget kommer den kommande administrationen att dras med ett par år framåt. Inga utgiftsminskningar där inte. Den rekordstora statsskulden, en halv triljon, som är nästan lika mycket som Bush lovade skjuta in i finanssektorn för att garantera oinlösta skulder, kan inte hävas under en mandatperiod.

Ja, man kan fortsätta uppräkningen.

Och det värsta har ännu inte kommit.

Lågkonjunkturen med stor arbetslöshet och låg efterfrågan kommer att bromsa in produktionstakten avsevärt under de kommande två åren.

Det finns inget som pekar på goda tider så långt ögat kan nå. Och den stackars Hussein kommer att få skulden för alltsammans. Och så kommer en galen virrpanna att skjuta honom i huvudet, som gjordes med president Kennedy. Sedan återgår allt till det normala när Biden får rycka in och vi åter har en vit medelklassman som president. Med stöd i både blue collar och white collar worker staff!

Världen är så förutsägbar.

Framåt jul skall jag börja handla på aktiemarknaden. Då har börsen sjunkit till sitt årslägsta kan man förvänta sig. Enda som talar emot är att optimismen brukar vara stor till jul. Så en månad innan julafton kan vara en bra tidpunkt att satsa på.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

prada purse
prada uk
prada hand bags
miu miu
miu miu handbags

5:26 em  
Anonymous Anonym said...

Tack for intiresny Blog

8:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home