torsdag, juli 02, 2009

Kina - världens rikaste nation?


Det var längesedan USA var det stora framtidshoppet. Den kapitalistiska ekonomin kräver stabilitet. Det har USA haft länge, men stabilitet kan knappas ordnas bättre än i Kina. Där vet alla vad som gäller. En hycklande textkultur som bekänner sig till kommunism och allas lika värde och en verklig värld där det gäller att hugga för sig så rått och brutalt som möjligt.

I de kommunistiska textböckerna läser man om de onda kapitalisterna som utsuger de stackars arbetarna. Nåväl om det är sådan man skall vara i kapitalismen så är det ju bara att köra på.

Brutaliteten och råheten hos människor som fått näsa för rikedom går aldrig att ta miste på.

Jenny Peterson har för en vecka sedan i SvD skrivit i klartext vad som länge har varit uppenbart. USA håller på att sälja ut sig totalt till det kommunistiska Kina. Det är inte svårt att föreställa sig vad som kommer att hända när Kina börjar diktera villkoren för USA.

USA är en nation som alltid befunnit sig i krig. Dels för att man behöver ett enande kitt i ett land som är sammansatt av så många olika etniska grupper, dels för att ekonomin kräver ständig upprustning så att USA kan behålla sin ekonomiska makt. Det måste finnas krut bakom de ekonomiska förhandlingsbordens ord. Att vara en hjälte som dör för sitt land är en otänkbarhet i Sverige, men förekommer varje vecka i de nordamerikanska medierna.

"Kina har redan en valutareserv på omkring 2 000 miljarder dollar - världens största - och håller USA:s ekonomi under armarna genom att köpa amerikanska statsobligationer. Vilka troféer finns det kvar att erövra?" skriver Jenny Peterson. Sant Kina har redan blivit Mittens Rike för världsekonomin.

Återstår bara att besegra USA, men det kommer inte att gå utan att miljoner människoliv förblöder.

Ragnarök kommer när USA tvingas inse att man förlorat.

Då kommer det stora kriget - handelskriget om världens tillgångar och produktionskapacitet. Det kommer inte att bli någon dans på ett förhandlingsbord utan ett totalt krig där atomvapen kommer att användas.

USA har ju blivit chockat över att det är möjligt att anfalla på USAs eget territorium. 9/11 var bara början. Vi kommer alla att gå under när Kina och USA drabbar samman.

Glöm klimatkrisen. Det kommer inte att finnas något klimat kvar efter den drabbningen.